У рамках чергування циклової комісії організаційно-технічних дисциплін викладачами спецдисциплін Макаровою Т.І. та Тімановською Т.М. організовано онлайн-зустріч з нашою випускницею, а тепер із заступницею head receptionist Afina Royal Beach Hotel Марією Гордійчук (Кіпр , місто Pafos).
Здобувачі освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Готельне обслуговування отримали неймовірну кількість цікавої та корисної з професійної точки зору інформації від Марії, почули її шлях до успіху, її становлення як представника сфери гостинності.
Дуже цікавий захід "SLOW FOOD ODESA-ЛОКАЛЬНИЙ ЕТНОГАСТРОНОМІЧНИЙ САМІТ" , який відбувся в листопада в Одеському національному технологічному університеті, відвідали викладачі циклової комісії організаційно-технічних дисциплін Кожедубова Л. П. та Сергеєва У. Ю. разом зі здобувачами освіти групи 9РО-24/22 спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Ресторанне обслуговування.
Цей саміт пройшов під девізом "Свій до свого по своє". Всі учасники саміту презентували свої наукові та практичні надбання, які популяризують смачні, чисті та чесні локальні продукти малих виробників України. Основні питання саміту: створити разом культуру споживання локальних продуктів, розширювати свої знання про смаки України, зберегти українську гастрономічну спадщину для майбутніх поколінь.
У рамках чергування циклової комісії організаційно-технічних дисциплін викладачем Кожедубовою Л. П. було проведено майстер-клас з теми «Технологія приготування напівфабрикатів для оздоблення борошняних кондитерських виробів. Приготування мастики» для здобувачів освіти груп 9РО-26/24 спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Ресторанне обслуговування та 11ВХП-29/24, 9ВХП-27/23 спеціальності 181 Харчові технології ОПП Виробництво харчової продукції.
Майстер – класи є могутнім стимулом активації самостійної роботи з придбання професійних знань і навичок, тому ми намагаємося зробити навчання цікавим та захоплюючим.
Відбулася зустріч зі стейкхолдером готельної мережі Ribas Hotels Group, керівницею готелю Wol 121, випускницею коледжу Деревянко Олександрою, яка виступила з лекцІєю для здобувачів освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Готельне обслуговування груп 9ГО-37/23, 9ГО-38/24, 11ГО-39/24 за темою "Готельна індустрія та бізнес - реалії сьогодення".
Метою зустрічі було підвищення зацікавленності здобувачів освіти в навчанні, ознайомлення з префесійними компетенціями, мотивування студентів до власного розвитку і самореалізації.
Олександра розповіла про важливість навчального процесу, використовуючи свій досвід, реалії готельного бізнесу на ринку праці, висловила зацікавленність у проходженні студентами практики та подальшого працевлаштування.
Зустріч виявилась цікавою та стала корисною як для студентів, так і для викладачів.
Викладачі Ситор Н.В. і Чернійчук О.О. для здобувачів освіти груп 1 курсу 9ВХП-28/24 (спеціальність 181 Харчові технології ОПП Виробництво харчової продукції) та 9П-47/24 (спеціальність 081 Право ОПП Правознавство) провели урок-вікторину з хімії "Хімія навколо нас".
Здобувачі освіти підготували виступи, доповнювали свої доповіді презентаціями і відеороликами. Захід пройшов дуже жваво, сподобався всім учасникам. Наші першокурсники отримали нові знання і перевірили себе, змагаючись у вікторині.
Здобувачі освіти групи 9ТО-18/23 спеціальності 242 Туризм і рекреація ОПП Туристичне обслуговування випробували себе в ролі екскурсоводів та провели екскурсію «Таємниці готелів Одеси» в рамках удосконалення практичних знань з дисципліни "Екскурсознавство". Екскурсія була змістовною та емоційною. Першій досвід вдалим.
У рамках чергування циклової комісії природничо-математичних дисциплін викладач Подолян Р.П. провела математичний брейн-ринг між командами 1-го курсу (студенти груп 9ГО-38/24, 9П-48/24, 9РО-26/24) та 2-го курсу (студенти груп 9ВХП-27/23, 9ГО-37/23). Здобувачі освіти переконались в значущості науки математики, її ролі в нашому житті, відчули зв'язок математики з різними науками.
Дізнались багато цікавих фактів та отримали задоволення від створеної душевної атмосфери.
Під керівництвом класного керівника Ткаченко Ю.О. здобувачі освіти групи 9П-46/23 спеціальності 081 право ОПП Правознавство відвідали екскурсію "Кримінальна Одеса" та Музей Головного управління Національної поліції в Одеській області. Вони були ознайомлені з історією виникнення Одеси, з історією кримінальної Одеси, з кримінальними персонажами кінематографу, кримінальними особами минулих часів, ознайомилися з пам'ятками архітектури, прогулялись вулицями Одеси, оглянули деякі одеські дворики.
Під час екскурсії в музей вони дізналися багато інформації про історію створення музею, виникнення Національної поліції, біографії видатних працівників поліції,різні види зброї, поліцейське оснащення тощо.
Екскурсія несе навчальну мету, що допоможе можливо комусь з них обрати професійний шлях поліцейського, який буде служити суспільству шляхом охорони прав і свобод людини, протидії злочинності і підтримки правопорядку.
У рамках чергування циклової комісії природничо-математичних дисциплін викладчем Ситор Н.В. була проведена студентська конференція "Чорноморський щоденник -24" до Міжнародного дня Чорного моря.
У конференції брали участь здобувачі освіти ІІ курсу спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа групи 9РО-25/23 ОПП Ресторанне обслуговування та 9ГО-37/23 ОПП Готельне обслуговування, група 9ТО-18/24 спеціальності 242 Туризм і рекреація ОПП Туристичне обслуговування, група 9ВХП-27/23 спеціальності 181 Харчові технології ОПП Виробництво харчової продукції.
Вітаємо студентку Поправку Вероніку група 9ОД-08/22 спеціальність 072 Фінанси, банкувська справа, страхування та біржова діяльність ОПП Оціночна діяльність з відмінною участю в студентському вебфорумі "Стратегія розвитку бухгалтерського обліку, аналізу й аудиту в сучасних реаліях сьогодення" під керівництвом викладачки Шевченко О.Ю.
Вітаємо здобувачку освіти другого курсу Кристак Анну група 9ГО-37/24 спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Готельне обслуговування під керівництвом викладачки Макарової Тетяни Іванівни з достойною участю на Всеукраїнській науково-практичній конференції "Розвиток туризму в Україні в умовах воєнного стану: тенденції та перспективи".
Конференція проходила на базі Вінницького торговельно-економічного фахового коледжу.
Вітаємо здобувачку освіти першого курсу Кудряшову Дарину група 9ГО-38/24 спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Готельне обслуговування під керівництвом викладачки Тімановської Тетяни Миколаївни з достойною участю на Всеукраїнській науково-практичній конференції "Розвиток туризму в Україні в умовах воєнного стану: тенденції та перспективи".
Конференція проходила на базі Вінницького торговельно-економічного фахового коледжу.
У рамках чергування циклової комісії викладачем Момотливою С.Л. було проведено виховний захід на тему "Дрес-код сучасного підприємця" серед здобувачів освіти спеціальностей 242 Туризм та рекреація, 241 Готельно-ресторанна справа, 072 Фінанси, банківська справа, страхування та біржова діяльність, 076Підприємництво та торгівля.
На заході обговорили стандарти етикету та важливі аспекти дрес-коду, спробували знайти баланс між виразною самоособистістю та загальноприйнятними нормами, дослідили та обговорили ті аспекти нашої культури, які формують наш поведінковий стиль та стиль одягу.
Вітаємо Нечипорюк Анну здобувачку освіти 1 курсу групи 9ГО-38/24 спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Готельне обслуговування з призовим ІІ місцем у змаганнях з бадмінтону серед жінок у рамках ХХХ обласних спортивних ігор серед закладів фахової передвищої освіти Одеської області.
У рамках чергування циклової комісії оганізаційно-технічних дисциплін та в межах співпраці зі стейкхолдерами для здобувачів освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Готельне обслуговування (групи 1 курсу 9ГО-38/24, 11ГО-39/24, другого курсу 9ГО-37/23) були проведені майстер-класи в готелі WOL 121.
Майстер-класи відбувалися в службі приймання і розміщення, а також в службі houskeeping.
Під час майстер-класу здобувачі освіти мали змогу ознайомитися з технологіями гостинності, поведінковим стандартом під час поселення та виселення гостей та під час прибирання в номерах готелю, з тонкощами бронювання, автоматизованою системою управління в готелі та з існуючою концепцією стандaртів обслуговування мережі Ribas Hotels Group.
У свою чергу, керуюча готелем WOL 121 Олександра Дерев*янко ознайомила здобувачів освіти з вимогами до персоналу, перспективами працевлаштування, кар'єрного зростання та можливостями проходження практики.
Відвідування готелю організоване викладачами спецдисциплін Тімановська Т.М та Макарова Т.І. та мало на меті навчально-практичний та мотиваційний характер.
Цікавий та пізнавальний воркшоп до Всесвітнього дня якості було проведено викладачкою Момотливою С.Л. під гаслом "Перемагаючи через якість".
Метою Всесвітнього дня якості є підвищення значення високої якості продукції та послуг, а також активізація тієї діяльності, яка спрямована на привернення уваги до проблем якості. Здобувачі освіти взяли участь у воркшопі, на якому набули нових навичок і спеціальних знань, які вони можуть застосувати у своєму повсякденному житті та майбутній професії.
У рамках чергування циклової комісії організаційно-технічних дисциплін відбувся вебінар "Подорож готелями різних країн світу", організований викладачами спецдисциплін Макаровою Т.І та Тімановською Т.М для здобувачів освіти 1-3 курсі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Готельне обслуговування.
Гостею вебінару стала колишня випускниця коледжу Марія Масльох, яка працює у Великій Британії в готелі Radisson.
Марія розповіла здобувачам освіти про свою професійну діяльність, стандарти обслуговування в мережі готелів, основні аспекти роботи в готелі. Здобувачі освіти проявляють інтерес до таких питань і цікавляться професійним досвідом наших випускників.
Вітаємо здобувачку освіти другого курсу Пасенкову Анну група 9ТО-18/24 спеціальності 242 Туризм і рекреація ОПП Туристичне обслуговування під керівництвом викладачки Бибко Яни Михайлівни з достойною участю на Всеукраїнській науково-практичній конференції "Розвиток туризму в Україні в умовах воєнного стану: тенденції та перспективи".
Конференція проходила на базі Вінницького торговельно-економічного фахового коледжу.
Вітаємо здобувачку освіти групи 11П-49/24 спеціальності 081 Право ОПП Правознавство Козиренко Вікторію з бездоганною участю в ІІІ обласній науково-практичній конфереції "Дотримання принципів академічної доброчесності в умовах застосування цифрових технологій в освітньому процесі" під керівництвом викладача Єни Л.М.Вітаємо здобувачку освіти групи 11П-49/24 спеціальності 081 Право ОПП Правознавство Козиренко Вікторію з бездоганною участю в ІІІ обласній науково-практичній конфереції "Дотримання принципів академічної доброчесності в умовах застосування цифрових технологій в освітньому процесі" під керівництвом викладача Єни Л.М.
Група другого курсу спеціальності 241 готельно-ресторанна справа ОПП Ресторанне обслуговування 9РО-25/23 відпрацювала першу лабораторну роботу під керівництвом викладача Михайловської Д.М. "Приготування страв з овочів". Студенти готувати салати, гарніри, запечені овочі, а потім з превеликим задоволенням смакували своїми кулінарними витворами.
24 жовтня здобувачі освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Ресторанне обслуговування групи другого курсу 9РО-25/23 та 11РО-27/24 відвідали Музей коньячної справи Шустов.
Студенти ознайомилися з історією заводу та історією династії Шустових, відвідали підвали, де розміщені цікаві інтерактивні інсталяції, що дозволяють у буквальному сенсі доторкнутися до історії створення благородного напою та ознайомитися з технологічним процесом виробництва коньяку. Для студентів ОП Ресторанне обслуговування така екскурсія має навчальну мету, адже можна наживо побачити технологічні цехи та лабораторії створення благородного напою.
Організатор екскурсії викладач Кожедубова Л.П.
До тижня чергування циклової комісії природничо-математичних дисциплін викладач Ситор Наталія Василівна підготувала команду студентів 1 курсу для участі в Квіз-інтелектуальній грі "У світі інформатики, хімії і біології", яка пройшла на базі Одеського торговельно-економічного фахового коледжу.Наші студенти гідно представили коледж, завзято змагались і показали найкращі знання з біології серед всіх учасниківпоказали найкращі знання з біології серед всіх учасників.
Ще один гарний готель нашого міста відвідали наші здобувачі. Готель -бутік «De Volan” Де Волан бутик-отель / De Volan boutique hotel - прикраса нашого міста.
Зустріла нашу молодь керуюча готелем Романова Тетяна. Майбутні фахівці ознайомилися з цікавою інформацією стосовно співпраці з туроператорами, аналізували разом переваги в роботі турпідприємств та готелів, а також співробітниками готелю були наведені практичні кейси щодо застосування конкурентних переваг та адаптації готелю під час війни.
Здобувачі освіти отримали реальний досвід у сфері туризму та гостинності.
Ну і велика подяка Тетяні Миколаївні Тімановскькій за організацію такої зустрічі.
Cьогодні була ще одна класна зустріч. З теплотою і увагою зустрів наших здобувачів освіти @ofkepgrb_od , легендарний готель Бристоль.
Вікторія- HR- менеджер, провела найцікавішу екскурсію готелем та надала багато корисної інформації. Подяка і Татьяна Макарова, викладачу спеціальності « Готельне обслуговування» за організацію цієї зустрічі.
Сьогодні була ще одна класна зустріч. З теплотою і увагою зустрів наших здобувачів освіти @ofkepgrb_od, легендарний готель Бристоль.
Вікторія- HR- менеджер, провела найцікавішу екскурсію готелем та надала багато корисної інформації. Подяка і Татьяна Макарова, викладачу спеціальності « Готельне обслуговування» за організацію цієї зустрічі.
Перемогу в номінації "За популяризацію кулінарної спадщини" на Кулінарному фестивалі "Barbeque-2024" в Одеському національному технологічниму університеті.
Подяка викладачам за високий рівень підготовки студентів Кожедубовій Л.П., Михайловській Д.М., Сєргєєвій У.Ю.
18 жовтня команда нашого коледжу в складі здобувачів освіти 1 та 2 курсів спеціальності 181 Харчові технології ОПП Виробництво харчової продукції Готки Тимура, Ніколусь Анни, Бондаренко Дар'ї взяли участь в Кулінарному фестивалі "Barbeque-2024" та благодійному ярмарку, який був організован Одеським національним технологічним університетом. Наша команда здобула перемогу в номінації "За популяризацію кулінарної спадщини" та була нагороджена ДИПЛОМОМ і кубком переможців.
Дякуємо за допомогу в підготовці та організації цього фестивалю.
В гостях у учнів 9 класу Одеського ліцею 78 були представники Одеського коледжу економіки, права та готельно ресторанного бізнесу. До Дня кухаря та в рамках профорієнтаційної роботи дівчата провели для наших учнів майстер клас з прикрашання тортів та виготовлення квітів з крему. Розповіли про коледж та спеціальності і запросили всіх бажаючих приєднуватися до числа нових студентів. Дякуємо за цікаву зустріч, сподіваємось на подальшу співпрацю.
12 жовтня Всесвітній день економіста та День економіста в Україні. Вітаємо колег з професійним святом.
15 жовтня викладач економіки Єна Л. М. організувала та провела вікторину серед здобувачів освіти коледжу "Валюта країн світу" . В організації взяли участь здобувачі освіти 1 курсу спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Готельне обслуговування групи 9ГО-38/24.
Вітаємо студентку 2 курсу спеціальності 242 Туризм і рекреація ОПП Туристичне обслуговування Зоп Тетяну з відмінною участю в Літературних змаганнях інтелектуалів серед здобувачів освіти закладів фахової передвищої освіти Одеської області під керівництвом викладача Темченко О.П.
Сьогодні здобувачі освіти 2 курсу спеціальності 181 Харчові технології ОПП Виробництво харчової продукції групи 9ВХП-27/23 та 11ВХП-29/24 відвідали екскурсію в Одеському хлібозаводі №4. Студенти мали змогу побачити весь процес виготовлення хлібобулочних виробів, ознайомитися з особливостями виробництва та функціонування заводу, побачити обладнання та зрозуміти технологію процеси. А наостанок пригостилися круасанами з шоколадом.
15 жовтня Всесвітній день миття рук, або ж Всесвітній день чистих рук пройшов у нашому коледжі акцією від Ради студентського самоврядування "Мило до рук кожному". Трішки розважили серйозний освітній процес.
Вітаємо команду нашого коледжу в складі студентів Кіценко Руслани (група 9П-45/22 спеціальність 081 Право ОПП Правознавство) та Шаркової Катерини (Група БОТ-02/22) з ІІ місцем на ОБЛАСНОМУ Інформаційному марафоні 2024 під керівництвом викладача Осташевської Т.В.
Вітаємо Діренко Карину студентку ІІ курсу групи 9ГО-37/23 спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ОПП Готельне обслуговування з відмінним результатом в Інтелектуальних змаганнях з української мови серед студентів закладів фахової передвищої освіти під керівництвом викладача Темченко О.П.
Привітання студентів та викладачів нашого коледжу з Днем юриста від групи 4 курсу 9П-44/21 (див. відео)
До Дня юриста в коледжі було проведено правовий брейн-ринг "Як я знаю закон і право" серед здобувачів освіти 1 курсу спеціальності 181 Право.
Для наших здобувачів освіти 1 курсу було запрошено представників ГО "Асоціація саперів України" з лекцією щодо мінної небезпеки. Лектори пані Валентина Бикова та пан Євген Іваницький зрозуміло, доступно та цікаво розповідали студентам про правила поводження з вибухонебезпечними предметами, наводили приклади життєві приклади.
Ми вдячні ГО "Асоціація саперів України" за можливість співпраці.
Студентам дуже сподобалося. Чекаємо наступної зустрічі та нової лекції.
Наші здобувачі освіти 1 курсу група 9ТО-19/24 спеціальності 242 Туризм і рекреація відвідали майстер-клас зі спортивного туризму, який організувала кафедра фізичної культури та спорту ОНТУ.
У коледжі було проведено конкурс "Найкращий читець поезії". Студенти мали змогу по гучномовцю продекламувати в нашому закладі улюблену поезію. Вітаємо переможців та учасників.
1 місце Пасенкова Анна група 9ТО-18/23
2 місце Тутунжив Юрій група 9ВХП-28/24
3 місце Мельниченко Максим 9ГО-38/24
Подяки отримують Касько Анна група 9ГО-38/24, Сливчук Дар*я група 9ГО-38/24, Нетребенко Анастасія група 9ГО-38/24
Сьогодні в рамках чергування циклової комісії правознавчих та соціально-економічних дисцилін відбулася зустріч здобувачів освіти 1 курсу (П-47/24, П-48/24 очно), 2 курсу (9П-46/23 та 9П49/24 онлайн) з випускниками коледжу спеціальності "Правознавство", які вже реалізувалися в професійній сфері.
Висловлюємо вдячність нашим викладачам правознавчих дисциплін за організацію незабутньої зустрічі та нашим випускникам, які знайшли час, щоб провідати рідний коледж та поспілкуватися зі студентами.
Наші випускники:
Кумскова Марія - консультант суду
Михайлов Валерій - головний спеціаліст відділу представництва суда та інших органах.
Ракович Іван - головний спеціаліст відділу представництва суда та інших органах
Барбинягра Дмитро - судовий розпорядник
Соболева Роксолана - секретар судового засідання
Брицька Аліна-юрист, керуюча відділом (онлайн).
Що може бути кращим, ніж відпрацювання лабоаторної роботи на спеціальності 181 Харчові технології ?
Це не просто лабораторне заняття, а це завжди неймовірна смакота та краса. Групи 2 курсу в кухні-лабораторії відкрили сезон лабораторних занять ароматним борщем під керівництвом викладача спецдисциплін Михайловської Д.М.
27 вересня здобувачі освіти спеціальності Туризм та рекреація відвідали екскурсію містом з гідом- екскурсоводом Віолеттою Дідук.
Це була не проста екскурсія. Це майстер- клас від професіонала. Крім цікавих історій про Одесу, було обговорено багато професійних моментів щодо підготовки до екскурсій, збирання інформації, обрання маршруту та методів комунікації з туристичною групою. Плануємо всі поради реалізувати під час навчання та проходження практики. Організатор навчальної екскурсії викладач Бибко Я.М.
Продовжуємо знайомити вас із рядом заходів до Міжнародного дня туризму.
Цього разу наші студенти мали змогу поспілкуватися з президентом Асоціації гідів Одеси, генеральним директором асоціації "Туризм Одеси", заступником директора з питань туризму "Туристичного інформаційного центру міста Одеса" Одеської міської ради - Шершньовим Віктором Вікторовичем.
Профілактична щорічна зустріч здобувачів освіти 1 курсу коледжу з представниками відділу зв"язків з громадськістю управляння патрульної поліції в Одеській області Департаменту патрульної поліції з лекцією "Відповідальність підлітків за порушення закону" .
В рамках тижня до Міжнародного дня туризму продовжуємо знайоми вас із рядом заходів, які були підготовлені з метою професійного розвитку, розширення професійного кругозору та удосконалення компетентності майбутніх фахівців туристичного бізнесу.
Онлайн-зустріч наших студентів спеціальності 242 Туризм та рекреація з бренд-менеджером турагенції "Авантюристи" пані Стасею
Неординарність діяльності "Авантюристів", особливості специфіки ведення туристичного бізнесу....про все це і не тільки дізналися наші студенти.
Висловлюємо вдячність турагенції "Авантюристи" та пані бренд-менеджеру.
Наш коледж один з перших, який почав готувати фахівців туристичного бізнесу в Одесі та області. А отже, маємо величезну кількість випускників, які вже давно розвивають туризм не лише нашого міста, а й України в цілому.
Саме тому наше завдання - це щороку покращувати якість підготовки здобувачів освіти спеціальності.
Туризм та рекреація, надавати максимум теоретичних та практичних знань. Адже наші випускники Туристичного обслуговування є одними із найзатребуваніших на ринку праці в сфері гостинності.
Студентський круглий стіл до Міжнародного дня туризму "Сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку туризму в Україні" під керівницвом викладача Тімановської Т.М.
Здобувачі освіти 4 курсу спеціальності 081 Право групи 9П—44 під керівництвом викладача Якобоваї З.І. провели заняття в Одеському господарському суді: були присутні на судовому засіданні, ознайомились з роботою канцелярії та архіву. Всі отримали задоволення.
Для наших студентів лише найкраще!!!
Різносторонній розвиток майбутніх фахівців, культурно-мистецьке наповнення світогляду здобувачів освіти поряд з професійним зростанням - це важливі складові освітньо-виховного процесу нашого ОФКЕПГРБ.
Наші студенти отримали змогу насолодитися прекрасною музикою бандури від студентів Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової Енютіна Руслана, Ничай Софії та Хілько Олени під керівництвом заслуженої діячки мистецтв України Ніни Василівни Морозевич. Також дізналися історію розвитку та трансформації цього народного інструмента.
Висловлюємо щиру вдячність як Ніні Василівні, так і її студентам.
Профілактична щорічна зустріч здобувачів освіти 2 курсу коледжу з представниками відділу зв"язків з громадськістю управляння патрульної поліції в Одеській області Департаменту патрульної поліції з лекцією "Відповідальність підлітків за порушення закону".
До 160-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського в бібліотеці коледжу створено тематичну виставку.
Нас стало більше!!!! Першокурсники цього року активні та драйвові!
ОФЕКПГРБ взяв участь у молодіжному ярмарку вакансій "Траєкторія твоєї кар*єри", який було організовано Одеським обласним центром зайнятості 22 травня в Міському саду.
Здобувачі освіти 2 курсу спеціальностей Ресторанне обслуговування та Готельне обслуговування під керівництвом викладача спецдисциплін Кожедубової Л.П. відвідали захід, присвячений, який проходив в Одеському національному технологічному університеті. Студенти участь у майстер-класі, професійній дегустації продукції ТОВ "PURATOS".
Сьогодні в Одеському ліцеї 78 пройшов майстер клас з приготування святкових пасок з дегустацією. Дякуємо викладачам коледжу, студентам, адміністрації за допомогу та проведення цікавого заходу. Сподіваємось на подальші зустрічі.
Наш заклад Одеський фаховий коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу не є виключенням. Триває профорієнтаційна робота, а це означає що ми плануємо жити, вчитися і навчати. Дякуємо за теплу зустріч з учнями Одеському ліцею 13. (див. відео).
Нарешті завітало сонечко в Одесу і вже інший настрій жити та вчитися.
А вчитися треба завжди і по різному. Відвідали дуже цікаве та відоме містечко в Одесі- концептуальний ресторан «Дачу». Наші майбутні ресторатори побачили як і де виробляються кулінарні шедеври, дізналися секрети якісного обслуговування та й просто насолодилися неймовірною атмосферою яку бездоганно створює дружня команда @Ресторан «Дача»
Дякуємо за теплу зустріч! (див.відео).
До тижня Масляної ( або як в народі називають це свято Пущення, Сиропус, Колодій) в коледжі було організовано ярмарок з величезною кількістю млинців з найрізноманітнішими начинками... з сиром, горіхами, медом, вишнями, манго, печінкою тощо. Ярмарок вдався на славу, а зібрані кошти як завжди підуть на допомогу ЗСУ очікуйте, скоро відзвітуємо).
Вшанування пам*яті Тараса Шевченка завжди велике свято для кожного українця. Цьогоріч відзначали 210 років від дня народження Кобзаря, як завжди активно, творчо та цікаво.
Викладач правознавчих дисциплін Лєкар Т.О. провела виховний інформаційно-правовий захід з теми "Торгівля людьми - сучасне рабство!" Обізнаність наших здобувачів освіти, проведення просвітницької діяльності з метою убезпечення життя та здоров"я кожного - це важливий елемент навчально-виховної роботи коледжу.
ОГОЛОШЕННЯ
ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ЧЕРГОВОЇ АТЕСТАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КОЛЕДЖУ У 2023-2024 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ
Відповідно до протоколу № 1 засідання атестаційної комісії від 09.10.2023 року надається список педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації у 2023-2024 навчальному році:
1. БИБКО Яна Михайлівна – викладач.
2. ГОРБИК Наталія Євгеніївна - завідувачка денним відділенням економіки, підприємництва та права.
3. ЗАГОРОДНЮК Ольга Григорівна – методист.
4. ЛЕЖЕНКО Ірина Василівна - заступник директора з навчальної роботи.
5. СИТОР Наталя Василівна – викладач.
6. СОЛОВЕЙ Світлана Петрівна - завідувачка денним відділенням готельно-ресторанного бізнесу.
Процедура проведення атестація здійснюється у період з 10.10.2023 р. до 05.03.2024 р.
Графік проведення засідань атестаційної комісії:
Засідання № 1 – 09.10.2023 р.
Засідання № 2 – 16.10.2023 р.
Засідання № 3 – 20.12.2023 р.
Засідання № 4 – 02.02.2024 р.
Засідання № 5 – 05.03.2024 р.
Працівники, які включені до списку на проходження чергової атестації повинні подати до атестаційної комісії (секретарю атестаційної комісії коледжу, кабінет № 104 документи, що, на їх думку, свідчать про педагогічну майстерність та/або професійні досягнення (документи щодо підвищення своєї кваліфікації в міжатестаційний період, описи, звіти, портфоліо тощо).
Документи подаються у паперовій формі або в електронній формі на електронну адресу okepgrb@i.ua (в темі листа обов’язково зазначати «для атестації»). Електронний варіант документів подається у форматі PDF, кожен документ в окремому файлі.
Термін подання документів до 16.10.2023 р. (включно).
Педагогічні працівники повинні до 18.12.2023 року подати до атестаційної комісії заяву на участь в черговій атестації педагогічних працівників, у випадку відсутності їх у списку педагогічних працівників, що підлягають черговій атестації.
Педагогічні працівники мають право на позачергову атестацію відповідно до вимог п. 6 «Положення про атестацію педагогічних працівників», затвердженого наказом МОН від 09.09.2022 р. № 805, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 грудня 2022 р. за №1649/38985 зі змінами, внесеними згідно наказу МОН від 23.12.2022 р. №1169. У разі дотримання всіх вимог щодо позачергової атестації педагогічні працівники мають до 18.12.2023 року надати до атестаційної комісії заяву на участь в позачерговій атестації педагогічних працівників.
До уваги педагогічних працівників!
У разі тимчасової непрацездатності педагогічного працівника, який атестується, або настання інших обставин, що не залежать від його волі та перешкоджають проходженню ним атестації, проведення атестації або окремих засідань атестаційної комісії має бути перенесено за рішенням відповідної атестаційної комісії до припинення таких обставин, але не більше ніж на один рік. У такому випадку за педагогічним працівником зберігається раніше присвоєна кваліфікаційна категорія (педагогічне звання) до проходження ним атестації у порядку, визначеному «Положенням про атестацію педагогічних працівників», затвердженого наказом МОН від 09.09.2022 р. № 805, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 грудня 2022 р. за №1649/38985 зі змінами, внесеними згідно наказу МОН від 23.12.2022 р. №1169.
Просвітництво, знання закону, партіотизм та захист України - це важливі складові у вихованні молоді. Викладач правознавчих дисциплін Лєкар Т.О. провела виховну годину для здобувачів освіти 1 курсу "Підробіток на шпигунстві. Як судять завербованих українців".
Наші викладачі правознавчих дисциплін - це висококваліфіковані практики, які передають свої знання та досвід студентам.
Здобувачі освіти спеціальності 181 Харчові технології відпрацювали лабораторну роботу "Приготування солодких страв" під керівництвом викладача Михайловської Д.М. Під час приготування солодких страв здобувачі освіти продемонстрували сучасну подачу страв та засвоїли нові знання.
Смачна професія)))
І знову смачні новини
Практичне завдання з теми «Застосування інноваційних технологій в процесі приготування страв з використанням яєць» під керівництвом викладача Михайловської Д.М.
Найкращі результати:
Бобок Анна - «Фрітата з мʼясом та овочами».
Атанасова Вікторія - «Французький омлет з сиром».
Войтенко Дарʼя-«Італійський омлет з помідорами та сиром».
Філімон Христина -«Яйце Орсіні».
Надрага Діана -«Фрітата з овочами».
Представники Одеського міського центру зайнятості відвідали наш коледж та провели тренінг "Як проходити першу співбесіду"для викладачів випускних груп.
Вшануймо пам’ять Героїв Небесної Сотні.
Цьогоріч уже вдесяте згадуємо загиблих героїв Революції Гідності. Тих, хто став на захист незалежності України та її майбутнього. Навіть ціною власного життя. Щороку 20 лютого ми пам’ятаємо: російська зброя атакувала українців уперше не в лютому 2022, а в січні–лютому 2014 року.
День Державного герба в коледжі відсвяткували з подарунками))) Кожен отримав значок прапора з тризубом.
Продовжуємо допомагати нашим ЗСУ.
Цього разу наші студенти та викладачі гуртом виготовляли окопні свічки, які найближчим часом будуть передані військовим.
Активна участь Одеського фахового коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу у Всесвітньому дні прибирання була відзначена подякою від громадської організація “Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it, Ukraine".
Наші студенти спеціальності 181 Харчові технології відвідали ГО "Кримські татари Одещини". Отримали неймовірну кількість емоцій, вражень, досвіду, нових знайомств, а також:
-взяли учать в приготуванні татарського плову та дегустації
-плели захисні сітки для наших військових
-послухали лекцію-бесіду про кримських татар, їх звичаї , традиції, історію , протистояння окупації Криму в 2014 році та багато іншого.
Наші студенти спеціальності 181 Харчові технології відвідали ГО "Кримські татари Одещини". Отримали неймовірну кількість емоцій, вражень, досвіду, нових знайомств, а також:
-взяли учать в приготуванні татарського плову та дегустації
-плели захисні сітки для наших військових
-послухали лекцію-бесіду про кримських татар, їх звичаї , традиції, історію , протистояння окупації Криму в 2014 році та багато іншого.
І знову допомога нашим ЗСУ, яким ми безмежно вдячні за можливість жити. Цього разу утеплені зимові водонепроникні рукавички для військових 126 бригади, яка зараз на лівому березі Херсона.
Від початку повномаштабної війни в Україні наш коледж постійно проводить діяльність, спрямовану на допомогу та підтримку ЗСУ. Цьогоріч, як і минулого року, ми долучилися до благодійної акції Національного банку України «Смілива гривня» зі збору монет на потреби ЗСУ.
Дякуємо нашим викладачам та студентам за активну участь в акції.
Маємо приємну новину - зимовий випуск 2024.
Група 9ТО-15/20 класний керівник Сорвачова Анна Олегівна
Група 9ВХП - 24/20 класний керівник Недогода Олексій Петрович
Група 9ГО-34/20 класний керівник Тімановська Тетяна Миколаївна
Дорогі наші, найталановитіші і найрозумніші випускники!
Ми вас хочемо щиро привітати з цією перемогою в житті, з цим важливим рубежем на вашому шляху.
Бажаємо кар'єрних здобутків, особистих перемог, реалізації задумів і творчих злетів, щедрої долі, вірних друзів, життєвої енергії. Не зупиняйтеся на досягнутому, продовжуйте освіту за покликом. Успіхів усім Вам!
Під керівництвом викладачів Кожедубової Л.П. та Єни Л.М. для здобувачів освіти груп 9РО-23/21 (Ресторанне обслуговування) та 9П-44/22 (Правознавство) було організовано екскурсію до виставкового центру з метою ознайомлення студентів із сучасним технологічним обладнанням та інвентарем закладів ресторанного господарства.
Студенти ознайомились з обладнанням, їх складом, особливостями застосування та перспективами формування матеріальних ресурсів підприємств харчування.
Рада студентського самоврядування створила приємний сюрприз для наших здобувачів освіти юнаків до Дня хлопців.
Здобувачі освіти 2 та 3 курсів спеціальності Туристичне обслуговування разом з екскурсоводом-культурологом Надією Ровною та викладачем Сорвачовою Г.О. відвідали оглядову екскурсію «Жила-була Одеса». Особливу увагу приділили технології створення екскурсійних програм, вибору тем та матеріалів для екскурсій.
Під керівництвом Кожедубової Л.П. до тижня чергування циклової комісії організаційно-технічних дисциплін було проведено в кухні-лабораторії - фестиваль кулінарного мистецтва "Парад вареників". Участь брали студенти груп 2 та 3 курсів спеціальностей Ресторанне обслуговування та Виготовлення харчових продуктів.
Саме завдяки таким професійним фестивалям, конкурсам, екскурсіям наші студенти отримують необхідні їм компетенції, які допоможуть надалі розв'язувати спеціалізовані задачі та практичні проблеми у сфері ресторанного та туристичного бізнесу.
Вітаємо наших найкращий, найрідніших, найдивовижніших студентів зі святом Міжнародним днем студента. Нехай кожен ваш крок буде спрямований до вершин успіху, а роки навчання запам'ятаються не лише труднощами, а й радісними моментами та новими знайомствами!
І ще трішки свята нам у стрічку до Міжнародного дня студентів...
З 13.11/2023 по 17.11/2023 пройшов турнір з настільного тенісу серед здобувачів освіти нашого коледжу.
Перші місця серед юнаків та дівчат зайняли Будяченко Денис 9ТО-16 та Кулікова Дарина 9ОД-07
Другі місця - Заміхановська Діана 9П-42 та Петруня Костянтин 9ВХП-25.
Треті місця - Коношко Софія 9ВХП-26 та Березовський Нікіта 9ВХП-25.
Четверті місця - Чугунов Данило 9ВХП-25 та Мутрук Кароліна 9ТК-36
Пʼяте місце - Прудіус Діана 9ВХП-26.
Вітаємо учасників та переможців турніру!!
Здобувачі освіти груп 9ГО-35 та 9ГО-36 відвідали практикоорієнтовне заняття на базі готелю "Одеса". Цікаву та пізнавальну лекцію провела керівниця служби прийому і розміщення. Студенти отримали дуже багато цікавої та необхідної інформації щодо особливостей роботи в готелі, підготовки до проходження практики. Заняття на базі засобів розміщення різної категорійності дають позитивні результати в питаннях успішності студентів. Дякуєм за підтримку таких проєктів керівництву готелю.
Окремо висловлюємо подяку викладачам спецпредметів готельного спрямування Макаровій Т.І. та Тімановській Т.М. за ґрунтовний розвиток здобувачів освіти в професійній сфері.
Дякуємо всім, хто долучився до збору тепловізора.
Раді поділитися з вами приємною новиною.
Нарешті ми закрили збір на тепловізор, який відкрили минулого лютого. Вже купили та відправили новенький тепловізор в 110 ОМБР, яка боронить нашу землю на Донецькому напрямку.
Висловлюємо подяку всім викладачам, студентам, співробітникам за старання у зборі коштів.
Окремо ми, як ініціатори зборів, дякуємо Одеському морехідному фаховому коледжу морського та рибопромислового флоту ім. О.Соляника та Відокремленому структурному підрозділу «Фаховий коледж вимірювань Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку» за посильну участь у зборі та допомозі нашим ЗСУ.
А також усім і кожному, хто долучився навіть однією гривнею. Очікуємо відеозвернення від військових після отримання тепловізору. Слава Україні! Разом до перемоги!